

Bij artrose neemt de kwaliteit van dit kraakbeen af: het raakt beschadigd, wordt minder glad of verdwijnt. Artrose van het heupgewricht wordt ook wel een ’versleten heup’ genoemd en komt relatief veel voor, ook op jongere leeftijd.
Indien u een klacht heeft aan uw heup, knie, enkel, schouder of elleboog kan dit u erg beperken in uw dagelijkse leven. U wilt graag snel en goed geholpen worden zodat u weer zonder pijn en beperkingen kunt leven.
De artsen van Xpert Clinics Orthopedie zijn gespecialiseerd in de behandeling van orthopedische klachten. U kunt bij ons snel terecht voor zowel uw eerste afspraak als de behandeling.
Heeft u klachten en wilt u graag een afspraak met een van onze orthopedische chirurgen? Met een verwijzing van uw huisarts kunt u direct een afspraak bij ons plannen op een moment dat het u gelegen komt.
Bij artrose neemt de kwaliteit van dit kraakbeen af: het raakt beschadigd, wordt minder glad of verdwijnt. Artrose van het heupgewricht wordt ook wel een ’versleten heup’ genoemd en komt relatief veel voor, ook op jongere leeftijd.
De meniscus is een schijfje kraakbeen dat in de knie zit. Elke knie heeft er twee; één aan de binnenzijde en één aan de buitenzijde. De menisci zijn de schokdempers van de knie; ze verdelen de kracht van het onder- naar het bovenbeen. Door een plotselinge verdraaiing van de knie, bijvoorbeeld…
Kraakbeen is nodig om soepel te kunnen bewegen. Als het kraakbeen in uw knie beschadigd raakt of verdwijnt door een proces dat artrose heet, kan het gewricht minder soepel bewegen en wordt het op den duur stijf en pijnlijk. Deze beschadigingen worden ook wel slijtage of artrose genoemd.
70% van de voorste kruisbandletsels ontstaat door een verdraaiing van de knie tijdens het sporten. De spieren zijn dan niet voldoende aangespannen om de enorme kracht die op de kruisband wordt uitgeoefend, op te vangen. De kruisband scheurt dan gedeeltelijk of geheel af.
Enkelbandletsel wordt veroorzaakt door het verzwikken van de enkel, bijvoorbeeld wanneer u zich verstapt. Wanneer dit letsel echter niet goed geneest of wanneer de uitgerekte of gescheurde enkelbanden niet goed genezen, kan instabiliteit van het enkelgewricht ontstaan.
Klachten van de heup kunnen veroorzaakt worden doordat de heupkop bij bepaalde bewegingen vastloopt tegen de heupkom. Dit vastlopen of inklemmen wordt impingement genoemd.
Pijn en klachten aan de knie zijn erg vervelend. De knie is tenslotte de schakel tussen het boven- en onderbeen en zorgt ervoor dat staan en lopen mogelijk is. Overbelasting, ontstekingen en slijtage kunnen oorzaken zijn van de klachten.
Heupklachten zijn erg vervelend en kunnen u sterk belemmeren in uw dagelijkse bezigheden. Pijn of ongemak in de heup kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn overbelasting, impingement (het botsen van bot op bot door een vormafwijking) of (beginnende) slijtage.
Heeft u de enkel verzwikt of chronisch overbelast dan kan een inklemming ontstaan. Dit kan ontstaan door groei van bot op een plek waar het niet hoort of de aanwezigheid van teveel bot. Dit inklemmen wordt impingement genoemd.
We onderscheiden twee soorten kraakbeenletsel; diffuus kraakbeen verlies, oftewel slijtage en wanneer door een ongeval (meestal verzwikking) een deel van het kraakbeen beschadigd raakt terwijl de rest intact is. We spreken dan van een osteochondraal defect (OCD).
Een Morton neuroom is een beklemde zenuw in de voorvoet. Dit treedt met name op tussen de derde en vierde teen. Als gevolg van herhaalde beknelling tussen de kopjes van de middenvoetsbeentjes ontstaat littekenweefsel rondom en in de zenuw.
Standsafwijking wordt ook wel scheefstand genoemd. Er ontstaat dan een botbobbel aan de binnenzijde van de voet ter plaatse van het gewricht tussen het middenvoetsbeentje en het 1e kootje van de grote teen.